Мрія приходить, коли ти в трусах



Він приходить, коли ти в одних трусах і домашній футболці з собачками, ще заспана й не нафарбована, безробітньо шатаєшся вдома. Він приходить, і ти його ніби й чекаєш, та не знаєш напевне про його прихід. Ти відчиняєш йому двері, щось бурмочеш у відповідь. А він тобі дає мрію. А ти стоїш перед нею в одних лише трусах. І якби це була сторінка з моєї книжки, то це був би дуже глибокий образ, проте ні – я стояла в самих лише трусах перед ним і не могла скласти докупи ті феєрверки й фонтани ідей, які забурлили в моїй голові, в адекватні слова. Ні. Він – це не чоловік і пропонував він мені не кохання, в якому я зневірилася. Він – це шанс, а мрія – це насправді те, чого ти амбітно прагнув, тихо так, принишкло, й нікому вслух про це не зізнавався. Проте Всесвіт усе чує. Навіть думки. Тому недарма йоги говорять про те, що чистота наших думок – це запорука щасливого життя. Та не про це.

Після довгих салютів у мозку, електричних зарядів у тілі й подолавши отетеріння зовні, я почала думати. Протягом дня мені приходили різні спогади про важливі моменти у житті. І зв’язавши їх докупи, провівши смислові зв’язки, мені подумалося, що мрії не здійснюються насправді просто так. Насправді це ти просто стоїш перед нею у трусах, гола, боса, перелякана, побита сумнівами і в домашній футболці, і все в той момент залежить не від неї, а від тебе. Чи ти усвідомиш крутість цього моменту. Чи ти й далі будеш перебирати купу причин, чому ти не можеш обрати мрію. Проте вона тебе вже обрала. Як ляльку, з якою потім буде гратися. І їй ця лялька потрібна така, яка є – в одних лише трусах. Одягне вона тебе потім сама, на свій смак. А вірний поводир кожної мрії – це шанс. І він ніколи не добирає зручного моменту. Хоча, тут можна й посперечатися щодо того, що, може, мені таки треба натягати на себе більше одягу навіть удома. І знову не про це.

Лист із повідомленням про те, що мене прийняли на перший курс університету, я отримала від матері, яка витягла його з поштової скриньки і турботливо й при цьому урочисто викликала мене з кімнати в коридор. Ганнуся, природньо – в одній футболці і в трусах, вибігла з кімнати, схопила того листа і довго ще потім не могла повірити у свій шанс на освіту. Коли перший чоловік зізнавався мені в коханні, робив пропозицію руки й серця, що теж будемо вважати мрією на певному етапі життя, то я так само стояла в одній футболці і трусах. І тут таки логічно запитати вже навіть саму себе: «Дівчино, чому ти не носиш хоча б шортів?» І так – з кожною мрією. Великою чи маленькою, матеріальна вона чи філософська – щоразу, як отримувала від неї шанс чи вісточку про здійснення, я опинялася у напівголому стані. І тут, як у крутому кіно, в мене відбувся так званий «флешбек», у якому мене відкинуло у найкрутіше здійснення однієї з найзаповітніших мрій – подорож до Італії. Добре те, що Всесвіт змилостивився, і в момент здійснення бажання, гуляючи по Неаполю, я була в шортах (за що дуже дякую, хоча вони були такі короткі, що ще кілька десятиліть тому їх також можна було вважати трусами). Так-от, мене віднесло до коментаря під світлиною мене щасливої, де мене питали, чи є щось крутіше, ніж факт здійснення мрії.

Чи насправді момент здійснення мрії крутий? Так. Проте він не крутіший тієї миті, коли ти стоїш, повторюся, уся така, кхм, природня й напівгола, і відверто впадаєш у ступор. У цей час ти ще не знаєш, це справжня мрія чи фейк. Цей момент крутий тим, що ти опиняєшся перед чимось великим, новим і незвіданим, лише з базовим набором речей і мінімальними навиками, за які тебе та мрія і обрала. А ще, він буде крутий тоді, коли ти таки зважишся, зробиш крок до гардеробу, одягнеш штанці, спідницю чи сукню – чого вимагає ситуація – покладеш ту мрію собі до серця і зрештою визначишся – чи ти її розпалюєш до здійснення, чи знімаєш одяг назад і залишаєшся знову в самих лише трусах. Допоки до тебе не прийде інший він і інша мрія. Замкнене коло.

Коментарі

  1. Best bets for soccer today - Sports Toto
    Today, we're going to tell worrione you a few key apr casino to checking into soccer microtouch solo titanium betting 토토 사이트 코드 apps. of the most www.jtmhub.com popular soccer betting options and which ones will

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар