Сенси в Цюриху


Діаманти сонячних намистин тонуть у бірюзових хвилях річки Ліммат, що гучно несе свої води, змішані з гірською свіжістю й міською метушнею. Небо пронизане наскрізь пухкими хмарами й розшите абстракціями візерунків - слідів від літаків, що здаються схожими на маленькі метеорити, які своїми траєкторіями розмальовують невидимий купол над великим містом. Цюрих заховався у височенних будівлях, оздоблених історією і водночас прикрашених сучасністю, дзвоном відбивається у дзвіницях старих церков, а справжнього себе розплавив в ароматах квітучих дерев, кущів і трав. 

Тут красиві чоловіки в модних ділових костюмах байдуже кудись поспішають старовинними вулицями, вирішуючи свої банкірські справи; стильні жінки в ошатному вбранні прогулюються між магазинами, обирають сумочку чи прикрасу, смакуючи будень у ванільних нотках gelato. Випити вина в пообідню пору за столиком маленької кафешки у дворі з фонтанчиком - залюбки! Посмакувати тайською їжею на сходах набережної з виглядом на старе місто - налітай! Насолодитися обріями передгір'я Альп, що загорнулися вдалині берега річки в тонкий серпанок із туману, - зависай!

Сотні металевих, дерев'яних і бетонних лавок шикуються через одну з деревами уздовж набережної, що заманює тебе у пастку свого краєвиду. Хочеш - смакуй фрукти і мрій про гори, хочеш - роззувайся і лежи горілиць, обіймаючи сон, а хочеш - знайди причал і спробуй вловити сонячні намистини руками, поки красені-лебеді їстимуть із твоїх долонь солоний крекер.

Коментарі